Ferman Akgül’den ilk solo albüm!

Ferman Akgül’den ilk solo albüm!

maNga’nın solisti, şarkı ve söz yazarı ve prodüktör Ferman Akgül, kendi içsel yolculuğumu anlattım dediği ilksolo albümünün kayıtlarını tamamladı.

24 Mart’ta, EMI - Universal Müzik ve sanatçının eşi Bettina Kuperman ile birlikte kurduğu 06 Records etiketiyle tüm platformlarda satışa sunulacak albüm 11 şarkıdan oluşuyor. 8’inin söz ve müziği Ferman’a aitken 2 şarkıda Hollanda’nın yeni nesil prodüktörlerinden Ufuk Özcan imzası var. Bir dönemin en önemli gruplarından birisiolan Metropolis’in Her Cennet isimli şarkısının yeni yorumu ise, albümün tek cover şarkısı.

Albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısının klibi, Kilyos sahillerinde Anıl Tütüncüoğlu ve Ferman Akgül ortak yönetmenliğinde çekildi. Şarkının müziği Ferman’a sözleri ise şair akrabası Şevki Dinçal’a ait. Albümde iki sürpriz yer alıyor. İlki sanatçının belki de dünyada ilk kez olacak şekilde grubu maNga ile yaptığı düet parçası olan “bana gel”. Diğer sürpriz ise Ferman’ın sıklıkla çalıştığı önemli aranjör İskender Paydaş. ‘Düş Sırtında’ adlı parçanın davullarını Babajim stüdyolarında kaydederek albüme renk kattı.