Nev’den ‘Vardar Ovası’

Nev, hazırladığı “Bir Nev-i Alaturka II” projesinin ilk eseri “Vardar Ovası”nı Pasaj Müzik etiketiyle yayımlıyor.

“Bir Nev-i Alaturka” projesinin ilkini yaptığı yıl rock ve sanat müziğinin uyumunu tüm müzik sektörüne ve dinleyicilerine gösteren, bu proje ile onlarca ödüle layık görülen, şahane konserlere imza atan Nev, projenin II.’si için geri sayıyor. Stüdyoda albümün hazırlıklarına devam eden Nev, “Bir Nev-i Alaturka II”nin habercisi olarak “Vardar Ovası”nı seçti.

Balkanlar’ın öne çıkan müzikal eserlerinden “Vardar Ovası”, anonim bir eser olmakla birlikte Osmanlı döneminde memleket hasretini anlatan, diliyle oldukça hüzünlü, ritmiyle de umutlu bir eserdir. Prodüktörlüğünü ve düzenlemesini Nev’in yaptığı “Vardar Ovası”nın tamamı canlı yapılan kayıtları Moda 101 Stüdyo’da gerçekleşirken, kayıt ve mixde Timuçin Aksüer, masteringde ise Sterling Sound / Chris Gehringer imzaları yer alıyor.

“Vardar Ovası”  Video Klibi İçin 70 Motorcu, 10 Motosiklet Klübü Biraraya Geldi. Çanakkale, Sapanca ve İstanbul Türk Bayraklı Motorcular İle Kucaklaştı.

Nev, “Vardar Ovası”nın video klibi için Güzel Günler Tanıtım/Taner Yılmaz yönetmenliğinde kamera karşısına geçti. Çanakkale, Sapanca ve İstanbul’da yapılan ve 4 gün süren çekimlerde kendisi de motor kullanan Nev’e on motosiklet klübünden  70 motorcu eşlik etti. Çanakkale görüntüleri 18 Mart özel sürüşünde çekilen video klibin performans görüntüleri ise İstanbul DorockXL sahnesinde gerçekleşen Nev konserinde çekildi.

Nev’in 2016 kışında yayımlanacak olan “Bir Nev-i AlaturkaII” albümünün ilk şarkısı “Vardar Ovası”, Pasaj Müzik etiketiyle 15 Ağustos 2016 pazartesi tüm dijital platformlar, radyolar ve müzik kanallarında yerini alıyor.